Greitasis obuolių pyragas
Su kiekviena diena didėja šv.Vėlykų laukimas. Dar nesu nusprendusi, ką gaminsiu šiai nuostabiai šventei. Na, kad neprailgų dienelė nusprendžiau iškepti visų mylimą obuolių pyragą. Jis visiems patinka, yra lengvai ir greitai pagaminamas ir be galo skanus! Jei šaldytuve ar ant stalo turite obuolių, pasigaminkime šį pyragą kartu!
Reikės:
- 5 obuolių;
- 200g sviesto;
- 200g cukraus + trupučio cukraus (obuolių pabarstymui);
- 250g miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- šaukštelio vanilinio cukraus;
- 3 kiaušinių + 1 kiaušinio (pyrago aptepimui);
- cinamono (obuolių pabarstymui);
- 2 šaukštų pieno.
Sviestą išlydykite ir gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinius išplakite šluotele iki baltų putų, supilkite į cukraus bei sviesto masę ir gerai išsukite. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, dar kartelį viską gerai išmaišykite ir 30 min. padėkite šaltai.
Į karščiui atsparią kepimo formą klokite sviestinio popieriaus, berkite saujelę miltų ir tolygiai paskirstykite trečdalį tešlos masės.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonytėmis skiltelėmis ir paskirstykite ant tešlos. Ušberkite truputį su cukrumi sumaišyto cinamono, tada vėl klokite tešlos ir berkite obuolių.
Viršutinį tešlos sluoksnį aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Tiekite apibarsčiusi cukraus pudra.
1 komentarai (-ų)
Atrodo puikiai, būtinai reikės išbandyti! :)
AtsakytiPanaikintihttp://asciaesu.blogspot.com