Teikia „Blogger“.

Lengvas torčiukas

by - 09:48




Net nepastebėjau, kaip greitai baigiasi paskutinis vasaros mėnuo. Taip, liko tikrai nedaug iki rytinės kavos, kėlimosi iš lovos 6 ryte ir mokslų. Tikriausiai sunki tema visiems, kurie grįžta į mokyklą. 

Bet aš nestresuoju, o toliau džiaugiuosi gana šiltais į Lietuvą atvykusiais orais. Taip pat pamiršau paminėti, kad rugpjūčio 3 dieną suėjo "Miss Baklažan" tinklaraščio gimtadienis. Metai. 12 mėnesių, kaip esu su Jumis. Nors mūsų dabar yra tik 13, vis dėlto Jūs esate čia. Mėgstu įsivaizduoti, kaip kartu mes sėdime prie vieno stalo ir dalinamės receptais. Peržvelgusi patį pirmą savo straipsnį net nusijuokiau - labai įdomiai ir naiviai parašiau. Net nežinojau, kad rašyti tinklaraštį bus išties gana sunku. Norint užsiimti šia veikla turi paaukoti tikrai daug laiko, būti išradingu, nepatingėti vis kažko naujo parašyti (kas man labai sunkiai sekasi). Stengiuosi, stengiuosi, stengiuosi!

Taigi, vienas labai gražus ir paprastas žodis - AČIŪ! Ačiū, kad skaitote, domitės ir paliekate tokius gražius komentarus!




 Reikės:

Biskvitui:

  • 0,75 stiklinės cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 0,75 stiklinės miltų.
Kremui:
  • 20g želatinos;
  • 400ml vandens;
  • 1 pakelio želė (bet kokio skonio);
  • 14 šaukštų cukraus.

Cukrų ir kiaušinius išplakite, suberkite miltus ir išmaišykite šaukštu. Pilkite tešlą į skardą, išteptą sviestu. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol gražiai paruduos).
Želatiną užpilkite 100ml šalto virinto vandens ir palikite 10 min. Kai želatina išbrinks, šildykite ją, kol visiškai ištirps.
14 šaukštų cukraus ir pakelį želė išmaišykite, užpilkite 300ml karšto vandens ir maišykite, kol viskas ištirps.
Abi želė sumaišykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada plakite 15-20 min. Masė turi sutirštėti, o jos tūris - padvigubėti.
Ant atvėsusio biskvito užkrėskite šį kremą ir palikite atvėsti šaldytuve. Papuoškite šviežiomis braškėmis.





You May Also Like

0 komentarai (-ų)