Teikia „Blogger“.

Pyragas su trupiniais

by - 12:51




Šį įrašą pradėsiu gana neįprastu reiškiniu įvykusiu šią savaitę. Sniegas, iškritęs gegužės mėnesį, tikriausiai, nustebino ne vieną iš mūsų. Labiausiai myliu lietingą orą rudenį ir snieguotą orą žiemą, tačiau kai taip laukiu karštos vasaros, supykau ant motinos gamtos krečiamų išdaigų...

Įvadui norėjau priminti apie žiemą ir šaltesnius orus, kadangi šis receptas kaip tik juos ir sukelia tokius prisiminimus. Trupininis pyragas, kažkada labai pamėgtas mūsų šeimynos, puikuodavosi ant svetainės stalo kiekvieną žiemos dieną. Gardus desertas, puodelis kvapnios arbatos ir kažkada labai patikusi laida „Ledo kelias“ suburdavo šeimą kartu artimam vakarui drauge.

Buvau pasiilgusi šio pyrago, todėl nusprendžiau pasidalinti receptu, nors orai lauke vis po truputį šyla ir šyla. Kadangi vasara kitaip vadinama šviežių uogų sezonu, patarčiau pagaminti trupintą pyragą su šviežiai virta uogiene! Ir nebijokite maišyti kelių uogienių tarpusavyje. Šiam pyragui dažnai naudoju braškių bei vyšnių uogienes, o rezultatas nepakartojamas!





Reikės:

Pyragui:
  • 170g miltų;
  • 175g sviesto;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • 50g manų kruopų;
  • saujelės kapotų mėgstamų riešutų;
  • kiaušinio;
  • stiklainio mėgstamos uogienės.
Trupiniams:
  • 180g miltų;
  • 25g lazdynų riešutų;
  • 30g sviesto.

Paruoškite pyrago pagrindą: sviestą palaikykite kambario temperatūroje ir iki purumo išsukite su milteliniu cukrumi. Maišydama po truputį suberkite manų kruopas, miltus ir kapotus riešutus. Įmuškite kiaušinį. Tešlą perkelkite į stačiakampę kepimo popieriumi ištiestą skardą. Subadykite ją šakute ir kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pyrago pagrindą atvėsinkite, viršų aptepkite uogiene.
Paruoškite trupinius: į miltus sumeskite sviestą ir išmaišykite. Įmaišykite kapotus lazdyno riešutus. Trupinius berkite ant uogiene ištepto pyrago pagrindoir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 20 min. 





You May Also Like

0 komentarai (-ų)