Teikia „Blogger“.

Obuolių pyragas

by - 11:17




Koks ruduo be obuolių pyrago? Ruduo ne ruduo, jei po kojomis nešnara spalvotų lapų mozaika, namuose nėra uždegtos kvapnios žvakės bei ant stalo nestovi šviežiai iškeptas obuolių pyragas. Taip, šis banalusis šedevras, kurį visi taip gerbia bei myli, kuris niekada neatsibosta ir yra gaminamas visus metus. Tačiau rudenį jis pasiekia savo populiarumo viršūnę. Šis metų laikas simbolizuoja tikrą obuolių derliaus piką, ir net nebūtina važiuoti į sodą ar medelyną prisirinkti šių sultingų vaisių. Rudenį parduotuvių lentynos yra pilnos nuostabių, skirtingų rūšių obuolių, todėl lieka tik Jūsų pasirinkimas, kokius obuolius naudosite savam pyragui!



Reikės:

  • 4 obuolių;
  • 2 kiaušinių;
  • 100g cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 100g margarino;
  • 120ml pieno;
  • 240g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • šaukštelio cinamono;
  • miltelinio cukraus (papuošti).

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir lydytu margarinu. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, cinamonu ir įmaišykite į tešlą. Pyragą kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)