Teikia „Blogger“.

Citrininis keksas

by - 10:19





Visada šaldytuve laikau kelias citrinas: nuo to karto, kai peršalau arba tada, kai reikėjo gaminti citrinų džemą. Toks universalus vaisius turėtų būti kiekvieno šaldytuve, nes šį vaisių galima naudoti visur! 

Kadangi nesu numačius jokios temelės šiandienos pasikalbėjimui su Jumis, taigi nusprendžiau tiesiog pasidžiaugti pavasariu šiuo gardžiu ir gaiviu kepiniu. Ypač keksai ir citrinos - jie gi niekam niekados neatsibosta!






Reikės:

  • 1,5 šaukšto nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 150g sviesto;
  • 125g cukraus;
  • 6 kiaušinių trynių;
  • 250g miltų;
  • 30ml pieno;
  • pagal skonį citrinos sulčių.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį.
Lydytą sviestą išsukite su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius, viską gerai išsukite ir gautą masę pamažu supilkite į miltus. Įmaišykite pieną.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepusį karštą kepinį pagal skonį apšlakstykite citrinos sultimis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)