Saldusis morkų pyragas
Morkos labai tinka ne tik patiekaluose, bet ir desertuose. Ypač morkų pyragai savo skoniu primena vaikystę, rudenį ir močiutę.
Kai pasakiau draugams, kad iškepiau morkų pyragą, visi net nustebo. Jie negalėjo patikėti, kad daržovių naudojimas pyragui yra įprastas dalykas. Bet paragavę pyrago, jie nuomonę pakeitė. Kaip ir visada kartoju - reikia išmėginti naujus dalykus, kurie Jums gali labai patikti.
Reikės:
- 300g morkų;
- 200g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 100g sviesto;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- 360g miltų;
- miltelinio cukraus pagal skonį.
Nuplautas morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi. Palaukti, kol cukrus ištirps. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su lydytu sviestu, kepimo miltelius - su persijotais miltais. Miltų mišinį sumaišyti kaiušinių mase ir morkomis. Viską supilti į paruoštą kepimo indą. Kepti 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Atvėsusį pyragą gausiai apibarstyti milteliniu cukrumi.
0 komentarai (-ų)