Prancūziškas skrebutis
Pusrytinių patiekalų įvairovė bei pasirinkimas yra labai platus. Maistas, kurį suvalgome ryte, yra lyg kuras, kuris mus papildo energija išeiti iš namų ir gerai nusiteikti visai dienai. Taigi, skanūs pusryčiai yra būtini. Vienas iš lengviausių, greičiausių ir skaniausių patiekalų pusryčiams yra prancūziškas skrebutis, gardintas sirupu arba uogiene, cinamonu ir svarbiausia - vaisiais!
Truputėlis istorijos apie prancūzišką batoną:
Pirmosios prancūziško skrebučio užuominos randamos IV–V a. šaltiniuose. Originaliai duona buvo mirkoma piene ir tik vėliau pradėti naudoti kiaušiniai. Gamintas visoje Vakarų, Pietų ir Šiaurės Europoje. Vėliau paplito ir prancūzakalbėse Kanados vietovėse.
Tekstas paimtas iš wikipedia.org
Reikės:
- 6 riekelių forminio batono arba baltos duonos;
- 50ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- šaukšto miltelinio cukraus;
- 0,5 šaukštelio cinamono;
- banano;
- sviesto kepti;
- klevų sirupo pagal skonį.
Pieną sumaišyti su kiaušiniais ir išplakti. Batono arba baltos duonos riekeles pamirkyti gautame mišinyje ir kepti ant silpnos ugnies iš abiejų pusių apie 2 min. Miltelinį cukrų sumaišyti su cinamonu. Bananą susmulkinti ir kepti ant silpnos ugnies apie 2 min.
Ant batono riekelių sudėti keptus bananus ir apibarstyti miltelinio cukraus bei cinamono mišiniu. Patiekti apliejus klevų sirupu.
0 komentarai (-ų)