Šokoladinis tortukas
Šis tortukas lengvai paruošiamas, jo pertepimas gana kartokas, ne toks kaip įprasti torto kremai. Skaniausias jis būna pašildytas mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje, kadangi vidurinis sluoksnis išsilydo ir šokoladinis biskvitas suminkštėja. Puikus desertas šiltam pavasario ar vasaros vakarui prie taurės saldaus rožinio vyno!
Reikės:
Biskvitui:
- 6 kiaušinių;
- 100g juodojo šokolado;
- 170g kambario temperatūros sviesto;
- 150g miltų;
- 3 šaukštų grietinėlės;
- 150-200g miltelinio cukraus.
Pertepimui:
- 100g kokosų aliejaus;
- 100g kakavos miltelių;
- 200g miltelinio cukraus;
- 5-7 šaukštų karšto vandens.
Gabalėliais sulaužytą šokoladą išlydykite karšto vandens vonelėje. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Sviestą sudėkite į dubenį, suberkite miltelinį cukrų ir išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius, paskui - lydytą atvėsusį juodąjį šokoladą, grietinėlę, miltus, galiausiai - išplaktus kiaušinių baltymus.
Gautą masę sukrėskite į apvalią sviestu išteptą kepimo formą, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 min.
Paruoškite pertepimą: dubenėlį su kokosų aliejumi statykite į karšto vandens vonelę ir maišykite, kol aliejus išsilydys. Įmaišykite kakavos miltelius, miltelinį cukrų, karštą vandenį ir išsukite iki vientisos masės.
Šokoladinį paplotį perpjaukite į dvi dalis perpus. Vieną dalį aptepkite karštu pertepimu ir ant viršaus užvožkite likusią pyrago dalį. Viršų aptepkite likusiu užpilu. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Patiekite šaltą arba pašildžius mikrobangų krosnelėje/orkaitėje.
0 komentarai (-ų)