Teikia „Blogger“.

Saldi bananų duona su graikiniais riešutais

by - 08:16




Bananų duona - tai kiekvienos kepėjos ištobulintas bazinis receptas. Kuo šis pyragas toks nuostabus ir visų giriamas? Pirmiausiai, šiai desertinei duona pagaminti geriausia sunaudoti labai pernokusius bananus. Taip pat, vis desertas nereikalauja daug pastangų, jį gali išsikepti netgi pradedantieji, o skonis kaip visada bus pagirtinas. Smagu ir tai, kad kiekvieną kartą bananų duona gali būti ruošiama vis kitaip. Asmeniškai labai mėgstu į tešlą įberti pieniško arba juodojo šokolado.

Šiame tinklaraštyje jau talpinau du šio pyrago receptus: tradicinę bananinę duoną ir auksinę bananų duoną su obuoliais ir riešutais. Šį kartą pasirinkau įmaišyti tik graikinius riešutus, kadangi jų kartumas maloniai sužaidžia su saldžia bananine tešla. 





Reikės:

  • 3 didelių sunokusių bananų;
  • 6 šaukštų sviesto;
  • 6-8 šaukštų rudojo cukraus;
  • kiaušinio;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200g miltų;
  • 70g graikinių riešutų.

Bananus nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su lydytu sviestu, ruduoju cukrumi, kiaušiniu, vanilės ekstraktu. Į gautą masę įmaišykite kepimo miltelius, druską, maišydama suberkite ir miltus. Galiausiai įmaišykite riešutus. Šią duoną patogiausiai kepti pailgoje kekse formoje. Į ją tieskite kepime popieriaus, krėskite pyrago tešlą. Formą su tešla šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Iš formos išimkite, kai gerokai praauš.

SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)