Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Gana seniai kepiau mielines bandeles, todėl panaršiusi internete bei suviliota baltų bei purių bandelių nuotraukų, nusprendžiau paieškoti saldžios duonos recepto. Brioche duona teko ragauti ne kartą. Ji puikiai tinka pusryčiams, idealiausiai su šokoladiniu kremu ar uogiene. Labai norėjau pati pagamento naminę brioche duonelę namuose. Mano bandytas receptas kiek kitoks - labai žiemiško ir šilto aromato bei skonio! Juk ir taip aišku, kad šokoladas ir apelsinai neišskiriama pora, todėl šis kepinys buvo labai skanus!
Receptą radau žurnale, o jo orinigali autorė Jurga is tinklaraščio duonosirzaidimu.lt. Tačiau receptą šiek tiek modifikavau dėl asmeninio skonio.
Reikės:
Mielių paruošimui:
- 50ml pieno;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1,5 šaukštelio sausų mielių.
Tešlai:
- 200ml pieno;
- 70g sviesto;
- 100g cukraus;
- 450g miltų;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- kiaušinio;
- 50g juodojo šokolado.
Duonai aptepti:
- 2 šaukštų pieno;
- šaukštelio cukraus.
Paruoškite mieles: pieną pašildykite, suberkite cukrų, mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes, kol suputos.
Į gilų dubenį suberkite miltus. Sudėkite tarkuotas apelsino žieveles, suberkite cukrų ir išmaišykite. Prikaistuvyje, nustačiusi mažą kaitrą, piene ištirpinkite sviestą. Kiaušinį lengvai suplakite. Į miltus supilkite mielių mišinį, pieną su sviestu, kiaušinio plakinį ir išmaišykite šaukštu, kol tešla sukibs į kamuolį. Tešlą išverskite ant miltais pabastyto stalviršio ir minkykite apie 10 minučių, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą. Po truputį, jei reikia, įberkite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų ir darbastalio. Tešlą suspauskite į kamuolį, paguldykite į trupučiu aliejaus pateptą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 50 minučių.
Duonos arba pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Į tešlą įminkykite gabalėliais susmulkintą šokoladą. Iš tešlos suformuokite 4 kamuoliukus. Juos vieną greta kito sudėkite į kepimo formą, uždenkite ir palikite pastovėti dar 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Sumaišykite pieną su cukrumi ir aptepkite tešlą prieš šaunant į orkaitę. Kepkite apie 35 minutes, kol gražiai pagels.
0 komentarai (-ų)