Teikia „Blogger“.

Jogurtinis keksas

by - 10:22





Ruošiamės šv. Velykoms! Tai viena iš svarbiausių švenčių ne tik katalikams, bet būtent ir mums - toms, kurios kaip ir per kiekvienas šventes rūpinasi stalo gražumu, patiekalais, keliaujančiais ant jo. Na, Velykos Rytinėje Europoje plačiai žinomos desertų paprastumu: mielinės riestės, sviestiniai keksai ne tik gražiai puošia stalą, bet jie yra lengvai pagaminami desertai, kurie žavi savo neįtikėtinu skoniu. Likus lygiai savaitei iki Velykų, dalinuosi pirmuoju šiai šventei skirtu receptu. Jogurtinis keksas su razinomis - nesunkiai pagaminamas, puikus pyragas, ypač tiks po velykinių pusryčių prie puodelio arbatos!





Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 100g cukraus;
  • 100g sviesto;
  • 400g miltų;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 200g natūralaus jogurto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • saujos razinų.

Sviestą išlydykite, šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karšta, ir išsukite su kiaušiniais ir cukrumi.
Į sviesto ir kiaušinių masę persijokite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Razinas pavoliokite miltuose, kad šie tolygiai pasiskirtytų, ir įmaišykite į tešlą.
Į masę įpilkite jogurto, dar kartą viską gerai išmaišykite, krėskite į norimos formos aliejumi išteptą apvalią kekso skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. 


You May Also Like

0 komentarai (-ų)