Teikia „Blogger“.

Citrininiai sausainiai su sviestu

by - 23:14





Šiuos sausainėlius kepiau tėčiui, juos ir padovanojau birželio pradžioje per Tėvo dieną. Sausainiai sulaukė didelio pasisekimo ir buvo žaibiškai išgraibstyti. Paslaptis?

Ogi jie lavai primena škotiškuosius shortbread sausainius, kuriuos mano šeima tiesiog dievina. Dažniausiai tokius sviestinius sausainius perkame dėžutėse, šventiniu laikotarpiu, arba patys kepame kalėdiniu laikotarpiu. Ši citrininė sausainių versija labai gaivi, vasariška ir ne kuo neprastesnė už originalų receptą. Būtinai juos išsikepkite ir parašykite, ar ir Jus labai sužavėjo!





Reikės:

Tešlai:

  • 160g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 260g miltų.
Glajui:
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
  • 150g miltelinio cukraus.

Tešlai sviestą išlydykite ir sumaišykite su cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Paskui pamažu suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Gautą tešlą padalykite pusiau ir suformuokite du pailgus ritinėlius. Juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Paskui išimkite, supjaustykite 15mm storio gabaliukais ir kepkite apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.
Visus glajui skirtus ingredientus sumaišykite. Atvėsusius sausainius merkite į glajų ir leiskite sustingti prieš patiekiant. 

SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)