Teikia „Blogger“.

Plikytos tešlos riestės su maskarpone

by - 10:17




Ilgai lauktas pavasaris jau pasibeldė į duris! Negaliu patikėti, kaip greitai artėja šv. Vėlykos, mokslo metų pabaiga ir vasara! Kai išėjus į lauką pajunti tą gaivų vėjo gūsį, išgirsti paukštelių čiulbėjimą, tokį mylimą ir artimą supranti, kaip trūksta tų gaivių vasaros vakarų, kai saulė nusileidžia... 

Šiltas oras ir gera nuotaika - štai kas motyvuoja mane toliau rašyti, dalintis ir džiaugtis gyvenimu. Įkvėpta vaizdo ir oro lauke, nusprendžiau pasvajoti apie Paryžiaus gatves, kur kepyklėlių vitrinose puikuojasi prancūziški pyragaičiai. Vieni iš mano mėgiamiausių - plikytos tešlos pyragaičiai.





Reikės:

Pyragėlių tešlai:

  • 100g sviesto;
  • 120ml pieno;
  • 120ml vandens;
  • 150g miltų;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 4 kiaušinių.
Įdarui:
  • 200g maskarponės;
  • šaukšto miltelinio cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • šaukšto aguonų.

Į puodą supilkite pieną ir vandenį, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite.
Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite maišyti), kol tešloje neliks gumulėlių ir ji atšoks nuo puodo sienelių. Nukelkite nuo ugnies.
Į pravėsusią tešlą po vieną įmuškite kiaušinius. Masę sukrėskite į konditerinį švirkštą ar maišelį. Kepimo popieriumi ištiestoje skardoje sukite maždaug dviejų pirštų pločio juostas ratu taip, kad jų galai susiliestų.
Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Apie 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje.
Maskarponę gerai ištrinkite su abiejų rūšių cukrumi ir aguonomis. Sukrėskite į švarų konditerinį švirkštą. Juo į kiekvieno pyragėlio vidų per apačią įšvirkškite masės (prieš tai kepinukus kur nors įpjaukite).
Apibarstykite milteliniu cukrumi.


Gražaus pavasario 







You May Also Like

2 komentarai (-ų)