Teikia „Blogger“.

Varškės pyragas su mėlynėmis

by - 06:57


 


Na štai, jau priėjome vasaros pabaigą. Šią, paskutinę rugpjūčio dieną sugalvojau prisėsti prie tinklaraščio ir papildyti jį nauju receptu. 

Jei esate liūdni dėl greitai prabėgusių atostogų ir vasaros - nebūkite tokie nusiminę. Žinoma, visi pasiilgstame vasaros ir vėl jos laukiame. Net nespėsime atsikvėpti, kaip gyvenimas mus vėl nublokš prie šv.Kalėdų stalo, šv.Vėlykų ir vasaros. 
Bet nėra taip ir blogai. Ruduo yra mano mėgstamiausias metų laikas. Rudens nepalyginčiau su bet kokiu kitu metų laiku. Šilti vakarai lovoje su puodeliu arbatos ir saldumynais, geri filmai ir įdomios knygos. Net ir rudeniški produktai yra patys skaniausi, o žinoma ir receptai! Šis ruduo bus gyvenimas kaip rojuje...

Taigi nebūkime tokie liūdni ir laukime kitos vasaros su džiaugsmu ir su šypsena! Na o užbaigiant šį sezoną noriu pasidalinti pereinamuoju sezoniniu receptu. Varškės pyragai primena šiltus namus, o mėlynės - vasarą.







Reikės:

Pagrindui:

  • 200g miltų;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 120g cukraus;
  • 120g sviesto;
  • 20g džiūvesėlių.
Įdarui:
  • 5 kiaušinių;
  • 220g cukraus;
  • 1kg varškės;
  • 125g krakmolo;
  • 200ml pieno;
  • 270g mėlynių;
  • 1 šaukšto želė;
  • 1 šaukšto cukraus pudros.

Miltus persijokite per sietelį, padarykite duobutę, dėkite kiaušinio trynį, sviesto gabaliukus, cukrų, greitai išminkykite trapią tešlą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir apie valandą palaikykite šaldytuve.
Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvesėliais ir išklokite iškočiotą tešlą, būtinai padarydama kraštelį.
Įdarui kiaušinius sumaišykite su cukrumi, pamažu dėkite varškę, krakmolą, supilkite pieną, viską gerai išmaišykite ir sukrėskite ant tešlos.
Mėlynes nuplaukite, dubenyje sumaišykite su bet kokio skonio želė ir plakikliu suplakite iki vientisos masės. Mėlynių piurė dėkite ant įdaro ir šaukštu pravedžiokite paviršiumi, kad truputį susimaišytų su varškės mase. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 min. Iškepus palaukite, kol atvės. Pabarstykite cukraus pudra.


You May Also Like

2 komentarai (-ų)