Teikia „Blogger“.

Pyragas su slyvomis

by - 11:17





Retai kada prisiverčiu save valgyti man nepatinkančią daržovę arba vaisių. Bet šį kartą buvo visai kitaip. Slyvos niekad nebuvo man mėgstamos, bet valgyti jas galėjau. Tačiau kai jas iškepiau šiame pyrage, mano skonio receptoriai sureagavo kiek skirtingai - skonis, lyg valgyčiau savo mylimiausią vaisių.

Šis pyragas taip nustebino, lyg joks pyragas jau taip senai nebuvo nustebinęs. Dar skaniau jį pašildyti. Tada jis gaunasi toks šviežias, jaukaus skonio, puikiai tinkantis šaltesnei dienai ir primenantis namus.





Reikės:

  • 250g miltų;
  • 100g sviesto;
  • 150g riebios varškės;
  • 50g cukraus;
  • 2 šaukštelių nutarkuotos citrinos žievelės;
  • pakelio kepimo miltelių;
  • citrinos;
  • pusės stiklinės grietinėlės;
  • 2 kiaušinių;
  • pakelio vanilinio cukraus;
  • 2 šaukštų vanilinio pudingo miltelių;
  • 0,5kg slyvų;
  • saujelės migdolų drožlių.

Varškę, cukrų ir sviestą gerai išsukite iki vientisos masės, tada suberkite miltus, nutarkuotą citrinos žievelę, kepimo miltelius. Viską išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir pusvalandžiui padėkite šaltai.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.
Kiaušinius, grietinėlę, vanilinį cukrų ir vanilinio pudingo miltelius gerai išplakite elektriniu plakikliu.
Tešlą paskirstykite norimos formos skardoje, ant viršaus pilkite grietinėlės masės, išdėliokite slyvas.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Karštą pyragą apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)