Teikia „Blogger“.

Varškės pyragas su šilauogėmis

by - 03:29




Pagaliau į Lietuvą atkeliavo šalti orai! Esu tokių orų entuziastė, mėgstu sedėti namuose su puodeliu kavos, rytais keltis ir šaltyje eiti iki autobuso. Kaip galima nemylėti rudens? Štai manasis dešimtukas, kodėl aš TAIP myliu šį nuostabų metų laiką:


Kodėl myliu rudenį:
  1. Šilti vakarai namuose
  2. Moliūgai
  3. Žvakės
  4. Rudeninis makiažas
  5. Spalvos lauke
  6. Šilti megztiniai
  7. Šaltukas lauke
  8. Krepšinis
  9. Šilti apkabinimai
  10. Helloween'as!

Bet žinoma, dar tik pirmasis rudens mėnuo. Nors jau prasidėjo labai gausus rudens derlius, lauke, dienos metu, orai vis dar kažkiek vasariški. Bet laukimas vadinamojo "tikrojo rudens" mano širdyje yra didžiulis. O kaip Jums? Ar laukiate šaltų orų, o galbūt ilgitės vasaros?



 

Reikės:

Pagrindui:
  • 70g sviesto;
  • 50g cukraus;
  • vanilinio cukraus pagal skonį;
  • kiaušinio;
  • 250g miltų.
Įdarui:
  • 200g šilauogių;
  • 100ml grietinėlės;
  • 50g baltojo šokolado;
  • 6g želatinos;
  • 280g varškės sūrio;
  • 75g grietinės;
  • šaukšto cukraus.

Pagrindui sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų gerai sutrinti, įmušti kiaušinio trynį, suberti miltus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve apie 1 val. Tuomet kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėti tešlą ir ją šiek tiek subadyti. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Palikti atvėsti.
Įdarui šilauoges nuplauti, nusausinti ir šiek tiek sutrinti. Grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies ir įtrupinti šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Tuomet palikti atvėsti. Stiklinėje vėsaus virinto vandens ištirpinti želatiną ir supilti į šokolado bei grietinėlės masę. Varškės sūrį, grietinėlės masę, grietinę ir cukrų išplakti iki vientisos masės. Ant atvėsusio pagrindo supilti sūrio įdarą ir laikyti šaltai apie 20 min. Tada viršų aplieti trintomis arba šviežiomis šilauogėmis ir dar laikyti šaldytuve, kol visiškai sustings.




You May Also Like

0 komentarai (-ų)