Teikia „Blogger“.

Keksiukai su aguonomis

by - 04:00





Labai pasiilgau vieno ingrediento mano kepiniuose - aguonų. Net nežinau, taip gaunasi, kad kiekvienais metais labai daug aguonų suvalgau per Kūčias ir Kalėdas, bet daugiau niekad jų ir nevalgau. Ir visai be reikalo! Labai mėgstu aguonas. Kaip tik šį savaitgalį turėjau daug laisvo laiko ir užsinorėjau kažko tokio aguoninio, tad ir nusprendžiau išsikepti šiuos keksiukus.

Labai šventiniai, gardūs, kvapnūs. Kepiau juos Kalėdinėse formelėse, nes, mano manymu, jos suteikia keksiukams žavingumo. Šiuos keksiukų krepšelius gavau dovanų prieš metus. Na ir sugalvojau juos čia ir panaudoti, ir mano manymu, keksiukai atrodo nerealiai!




Reikės:

Keksiukams:

  • 4 obuolių;
  • kiaušinio;
  • indelio saldinto sutirštinto pieno;
  • 320g miltų;
  • 4 šaukštų grietinės;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
Aguonų masei:
  • 70g maltų aguonų;
  • kiaušinio;
  • 50ml pieno;
  • 20g cukraus.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite.
Kiaušinį iki vientisumo išplakite su grietine, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite su sutirštintu pienu. 
Plakinį suverskite į miltus, sukrėskite tarkuotus obuolius ir dar kartą išplakite elektriniu plakikliu.
Į keksiukų krepšelius kepimo formelėse iki trečdalio pripildykite tešlos (kepdami jie iškils).
Paruoškite aguonų masę: pieną supilkite į puodelį, berkite cukrų, aguonas ir maišydama kaitinkite, kol užvirs ir sutirštės. Nukėlusi atvėsinkite, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. 
Po šaukštą aguonų masės krėskite į kepimo formeles ant keksiukų tešlos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)