Teikia „Blogger“.

Imbieriniai sausainiai

by - 09:16




Visą savaitę prasirgau, net nežinau, kodėl taip atsitiko. Niekad nesergu, nesijaučiu blogai, visada esu žvali ir laiminga. Bet gyvenimas toks yra, kad net kartais tau liepia pagulėti lovoje ir pailsėti. Žinoma, namuose nenuobodžiauju. Visada randu kokios nors veiklos, o tai dažniausiai būna kepimas.

Šią savaitę nežmoniškai užsinorėjau tokių kvapnių, šiltų ir žiemiškų sausainių. Ir štai - imbieriniai sausainiai, kaip kokie meduoliukai - minkšti, kvapnūs, lengvai pagaminami ir labai labai skanūs!





Reikės:

  • šaukštelio malto imbiero;
  • 100ml aliejaus;
  • kiaušinio;
  • 100g medaus;
  • 300g miltų;
  • 2 šaukštelių sodos;
  • šaukštelio malto cinamono;
  • druskos pagal skonį.

Aliejų sumaišyti su kiaušiniu ir medumi. Tada sudėti likusius ingredientus, pagardinti druska ir išminkyti tešlą. Iš jos formuoti apvalius sausainius dėti į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 10-12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)