Teikia „Blogger“.

Kokosiniai saldainiai

by - 00:54




Sveikinu su šv. Valentino diena! Praleiskite ją be pykčių, su mylimais bei gerbiamais žmonėmis. Prisivalgykite daug desertų, nes šią dieną tai yra leidžiama! 

Kadangi dovanoti šokoladą yra Valentino dienos tradicija, šiais metais nusprendžiau pati pagaminti saldainių su šokoladu. Galvojau gaminti triufelius, bet paskutinę minutę persigalvojau, nes pamačiau, kad namuose turiu labai daug kokosų drožlių. Taigi, pagaminau mažų Bounty saldainių. Šis receptas skirtas tiems, kurie tiesiog dievina kokosus arba tiems, kurie nori nustebinti mylimuosius šiais mažais naminiais kūriniais. Jų skonis netgi geresnis už Bounty, tad siūlau juos tikrai pasigaminti, netgi ir po šv. Valentino dienos.






Reikės:

  • 200g kokosų drožlių;
  • 200ml 35% grietinėlės;
  • 50g sviesto;
  • 90g cukraus;
  • 300g juodojo šokolado.

Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, suberkite cukrų, supilkite grietinėlę. Kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Tuomet suberkite kokosų drožles. Maišant truputį pakaitinkite. Didelį plokščią indą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Tada supilkite kokosų masę, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir 6 val. laikykite šaldytuve. Sustingus masei maistinę plėvelę nuimkite ir rankomis formuokite rutuliukus. Juodąjį šokoladą ištirpinkite. Kokosiunius rutuliukus apvoliokite ištirpintame šokolade ir palikite sustingti.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)