Teikia „Blogger“.

Vaniliniai krepšeliai

by - 22:40




Kažkada norisi paįvairinti kasdienybę ir iškepti tokį desertą, kurio niekada nesu kepusi ar ragavusi. Prieš kelias dienas internete mačiau sklandantį receptą - pyragėlius su vaniliniu kiaušinių įdaru. Gal skamba kiek keistai, bet tai pasaulyje labai žinomas desertas, kuris nėra labai sunkiai paruošiamas, bet skonis Jus tikrai nustebins! 

Sluoksniuotą tešlą nusprendžiau nusipirkti parduotuvėje. Pirktinė tešla yra greitas sprendimas, jei ateina svečiai ir norisi juos nustebinti šiais saldžiais pyragėliais. 
Esu aprašiusi ir kitą receptą, kuriame pirktinė sluoksniuota tešla naudojama sviestinių ragelių su šokoladu gaminimui.

Truputėlis istorijos apie vanilinius krepšelius „Pastel de nata“:
Pastéis de nata buvo sukurti anksčiau negu 18 amžiuje šv. Jeronimo vienuolyne Lisabonoje. Tuo metu, vienuoliai naudojo didelį kiekį kiaušinių baltymų kaip standiklį drabužiams. Vienuolynuose buvo gana įprasta naudoti likusius kiaušinių trynius pyragams ir kitiems gaminiams. Šių saldžių kiaušininių pyragėlių receptas greitai paplito visoje šalyje. 
Labai panašus desertas gali būti randamas ir Didžiojoje Britanijoje, Hong Konge ir kitose Azijos šalyse.
Tekstas paimtas iš wikipedia.org






Reikės:

  • 500g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 stačiakampių lakštų);
  • stiklinės pieno;
  • 3 šaukštų krakmolo;
  • stiklinės cukraus;
  • 6 kiaušinių trynių;
  • šaukštelio vanilinio cukraus.

Puode storu dugnu sumaišykite pieną, krakmolą ir cukrų. Nuolat maišydama šluotele, masę kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol sutirštės. Tada sumažinkite ugnį.
Gerai išplakite kiaušinių trynius. Į juos pamažu įmaišykite pusę stiklinės pravėsusio pieno ir krakmolo mišinio. Plakdama į puodą supilkite kiaušinių trynius. Nuolat maišydama virkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Nukaiskite puodą nuo ugnies ir iš lėto įmaišykite vanilinį cukrų.
Keksiukų formeles išklokite sluoksniuota tešla, į vidų pripilkite vanilinio kremo, pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min. arba kol tešla gražiai apskrus, o kremas sutvirtės.
Prieš tiekdama krepšelius atvėsinkite.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)