Teikia „Blogger“.

Sūrio pyragas su persikais ir grietinėle

by - 07:28




Jau jaučiu, kaip norisi vasaros! Gal katas netikėtai pajūrį užklupęs žiemos speigas. Pasibaigus visoms šventėms norisi greičiau pabaigti visus mokslus, norisi tik šilto oro, užsivilkti gražiausius rūbus, lauke mėgautis šalta kava ir saulės spinduliais ant suoliuko! 

Ir ne veltui šiandienos receptas su persikais. Taip, as jaučiu vasaros nostalgiją. Ypač persikai yra mano vasaros džiaugsmas ir laimė! Neslėpsiu, šį pyragą išties ir gaminau vasaros vidury. Receptas nesudėtingas, kadangi pats procesas yra gana greitas, o ir pačio pyrago nereikia kepti. Visada mėgstu dalintis skirtingais sūrpyragių receptais. Pats jų gaminimo procesas man labai malonus. Taip pat norėčiau pridurti, kad vasaros skoniais galite mėgautis ir žiemą: persikų parduotuvių lentynose šiuo metu rasti nelengva, tad puikiai tinka konservuoti persikai, kurie suteikia reikiamo rūgštumo bei saldumo šiam riebiam bei gardžiam desertui! 





Reikės:

Pagrindui:

  • 200g sviestinių sausainių;
  • 100g sviesto.
Kremui:
  • 600g maskarponės;
  • 300ml 35% plakamosios grietinėlės;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
  • 200g konservuotų persikų.

Paruoškite pagrindą: sausainius sutrupinkite ir sutrinkite. Paskui sumaišykite su lydytu sviestu. Gautą masę dėkite į indą, išlyginkite ir suformuokite pagrindą. Tada laikykite šaldytuve apie 30 min.
Kremui skirtą maskarponę sumaišykite su cukrumi, vanilės ekstraktu ir išplakite. Tada supilkite grietinėlę ir išplakite iki standžių putų.
Gautu kremu ištepkite pyrago pagrindą, išlyginkite, paskui sudėkite griežinėliais pjaustytus konservuotus persikus. Pyragą laikykite šaldytuve per naktį. Patiekite norimo dydžio gabalėliais. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)