Teikia „Blogger“.

Šokoladinis pyragas su migdolais

by - 05:16




Kadangi šį įrašą rašau vasario 16-ąją, pirmiausiai norėčiau Lietuvai palinkėti gražaus 100-mečio! Pripažinsiu, kad nesu pats patriotiškiausias žmogus ir į daugelį viešųjų renginių nenueinu, tačiau drąsiai galiu pripažinti, kad vertinu tėvynės laisvę, ypač valstybės laisvės idėjų skleidėjus. Žmonės, kurie prisidėjo prie Lietuvos respublikos sukūrimo, mano manymu, nusipelno netgi atskiros šventės! Tad dar kartelį, Lietuva ir jos žmonės, su gimtadieniu! 

Vasaris pasižymėjo kaip labai šventiškas mėnuo: Užgavėnės, šv.Valentino diena, Lietuvos nepriklausomybės diena. Visos šios šventės skatina pagaminti kažką saldaus ir susirinkus prie stalo kukliai atšvęsti! Valentino receptai visada gardžiausi, nes dominuoja DAUG šokolado! Nors ir pasibaigus šiai šventei, vis tiek dalinuosi šiuo nuostabiu pyrago receptu, nes šokoladas yra gana universalus dalykas, kuriuo galime gardžiuotis šalčiausią ar net karščiausią metų dieną, per draugo gimtadienį ar net po sunkios darbo dienos!





Reikės:

  • 200g juodojo šokolado;
  • 75g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • nepilnos stiklinės cukraus;
  • stiklinės miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 50ml pieno;
  • 4 šaukštų migdolų;
  • žiupsnelio maltų gvazdikėlių;
  • žiupsnelio cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 šaukštų kakavos miltelių.

Juodąjį šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į prikaistuvį, ten pat sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Indą su produktais įstatykite į karšto vandens vonelę ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas ištirps. Šokolado masę ataušinkite.
Kiaušinius įmuškite į plastikinį dubenį, ten pat suberkite cukrų. Viską gerai išplakite, kad neliktų curaus kristalų. Plakinį pasūdykite. Atvėsintą šokolado masę sukrėskite į kiaušinių plakinį ir iki vientisumo išsukite mediniu šaukštu. Įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir 2 šaukštus kakavos miltelių. Supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite keptuvėje ar orkaitėje paskrudintus ir priskoniais pagardintus migdolus, išmaišykite. 
Tešlą supilkite į sviestu išteptą formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Ant karšto pyrago užberkite likusius kakavos miltelius. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)