Teikia „Blogger“.

Tiramisu tortas

by - 08:06





Tiek daug gražių švenčių vasarą, taip pat ir prieš savaitę praėjęs mano mokyklos baigimas, kitaip vadinamas išleistuvėmis. Oficialiai esu nebe moksleivė, o studentė!

Dažnai šį metų laiką pavadinu tortų derliumi, nes šventes reikia švęsti, ir ne bet kaip, o žinoma, kad su tortu ant stalo. Neseniai išbandžiau vieną iš mėgstamiausių desertų - tiramisu - perkelti į tortinę. Žinoma, originalų receptą teko šiek tiek pakoreguoti, bet tortas gavosi tikrai nerealus ir nereikalaujantis daug pastangų. 




Reikės:

  • 250ml stiprios kavos;
  • 60ml aromatingo romo/brendžio;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 150g cukraus;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 2 šaukštų želatinos;
  • 250g maskarponės;
  • 175ml riebios grietinėlės;
  • 20 biskvitinių pirštelių;
  • 30g kakavos miltelių;
  • šokoladinių pabarstukų papuošti.

Kavą užplikykite, palikite atvėsti ir sumaišykite su alkoholiu, vanilės cukrumi.
Želatiną išbrinkinkite 150ml šalto vandens, vėliau ištirpdykite puode ir leiskite atvėsti.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki geltonumo. Sudėkite maskarponę ir išmaišykite. Atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę, sumaišykite su maskarponės mase, kad išeitų vientisas kremas. Į kremą įplikite atvėsusią želatiną ir kruopščiai išmaišykite.
Pusę biskvitinių pirštelių pamirkykite kavoje ir išdėliokite tortinės formos dugne. Ant viršaus dėkite pusę kremo. Likusius sausainius pamirkykite kavoje ir išdėliokite ant viršaus. Tada sudėkite likusį kremą, išlyginkite paviršių. Viršų apibarstykite kakavos milteliais ir šokoladiniais pabastukais. 
Tortą laikykite šaldytuve apie 3 val.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)