Teikia „Blogger“.

Šokolado ir aviečių pyragas

by - 05:52




Šokoladas ir uogos - nuostabiausias saldumynų derinys šioje planetoje. Todėl tuo ir reikia pasinaudoti vasarą, kai pats tinkamiausias sezonas pirkti įvairias šiežias bei lietuviškas uogas.

Šis šokoladinis avičių pyragas - nuostabiojo brownie giminaitis: saldus, drėgnas ir labai labai šokoladinis. Ir svarbiausiai, kad jis labai lengvai paruošiamas, kaip ir daugelis kitų mano tinklaraštyje pristatytų pyragų. 


Reikės:

  • 100g juodojo šokolado;
  • 2 kiaušinių;
  • stiklinės cukraus;
  • saujelės graikinių riešutų;
  • pusės stiklinės trintų aviečių + aviečių papuošimui;
  • 100g miltų;
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Gabalėliais laužytą šokoladą ir pjaustytą sviestą sumeskite į karščiui atsparų dubenį ir išlydykite vonelėje virš garų.
Po vieną įplakite kiaušinius. Pamažu berkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje skrudintus ir sutrintus graikinius riešutus. Pagal skonį pasūdykite, sukrėskite trintas avietes ir gerai išmaišykite.
Tešlą paskirstykite nedidelėje kepimo skardoje ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau nei 30 minučių. Leiskite pyragui atvėsti. Prieš patiekdama papuoškite šviežiomis avietėmis. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)