Teikia „Blogger“.

Migdolinis pyragas

by - 06:19




Mano miestą ir vėl šildo saulė, lauke darosi vis gražiau ir gražiau, ir šv.Vėlykų laukimas dar labiau stiprėja! Taip pat mokyklinės atostogas leidžia pailsėti nuo nuolatinių namų darbų ruošimo. Pasižadėjau sau, kad daugiau ir ilgiau miegosiu, pailsėsiu, atsigausiu... Kepimas ir yra ta atvaiga po sunkių darbo dienų. Po šios veiklos jaučiuosi pailsėjusi, laiminga. Taip pat, rašydama šiuos receptus, galiu pasidalinti jais su visais, pasikalbėti, pasidžiaugti. Ir širdyje toks savotiškas "pavasaris" atrodo.

Ruošiant šį pyragą įsivaizdavau "realią" situacija, kaip jį galėtų kepti daugelis močiučių: receptas labai lengvas, nebrangus, nes žinoma, kiekvienos močiutės spintelėje galime rasti manų kruopų, kurios yra skanios ir primena vaikystę. Taigi, štai kokia mano vaizduotė! Tikriausiai jau laikas aplankyti močiutę!








Reikės:
  • 50g migdolų drožlių;
  • 240g manų;
  • 350ml pasukų;
  • 2 kiaušinių;
  • 120g cukraus;
  • 100g sviesto;
  • 120g miltų;
  • 20g kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Manus sumaišyti su pasukomis ir palikti brinkti apie 30 min. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi, lydytu sviestu ir pagardinti druska. Tada sumaišyti su manais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į gautą masę. Paskui suberti migdolų drožles ir viską gerai išmaišyti. Gautą tešlą dėti į kepimo indą ir kepti 35-40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti apibarsčius migdolų drožlėmis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)