Migdolinis pyragas
Ruošiant šį pyragą įsivaizdavau "realią" situacija, kaip jį galėtų kepti daugelis močiučių: receptas labai lengvas, nebrangus, nes žinoma, kiekvienos močiutės spintelėje galime rasti manų kruopų, kurios yra skanios ir primena vaikystę. Taigi, štai kokia mano vaizduotė! Tikriausiai jau laikas aplankyti močiutę!
- 50g migdolų drožlių;
- 240g manų;
- 350ml pasukų;
- 2 kiaušinių;
- 120g cukraus;
- 100g sviesto;
- 120g miltų;
- 20g kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Manus sumaišyti su pasukomis ir palikti brinkti apie 30 min. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi, lydytu sviestu ir pagardinti druska. Tada sumaišyti su manais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į gautą masę. Paskui suberti migdolų drožles ir viską gerai išmaišyti. Gautą tešlą dėti į kepimo indą ir kepti 35-40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti apibarsčius migdolų drožlėmis.
0 komentarai (-ų)