Teikia „Blogger“.

Keksiukai su citrinomis ir aguonomis

by - 02:52




Su šv. Vėlykomis mano mielieji skaitytojai! Linkiu, kad šios Vėlykos būtų skanios ir kupinos džiaugsmo bei šilumos. Nors lauke tikrai ne pavasariškas oras, bet gamta vis tiek keliasi ir žadina visus. 

Šių keksiukų "fotosesiją" nusprendžiau surengti lauke, nes norėjau paeksperimentuoti su skirtingais fonais savo kepinių nuotraukoms. Bandžiau atvaizduoti bundančią žemę ir gamtą. Susiradau kerpėtas plyteles miške ir štai - mano kompozicija!

Kad Vėlykos nebūtų labai niūrios dėl prasto oro lauke, siūlau išbandyti šiuos keksiukus! Jais nustebinsite ir svečius, ir giminaičius. Jie yra gaivūs, primena pavasarį. Smagaus kepimo!






Reikės:

  • 240g miltų;
  • 2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių;
  • 200ml natūralaus skonio jogurto (galima pakeisti kefyru arba rūgpieniu);
  • 100ml aliejaus;
  • 200g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • pagal skonį citrinų žievelių;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų aguonų.

Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar keksiukai iškepę.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)