Teikia „Blogger“.

Gardūs keksiukai su obuoliais

by - 09:37


 


Į mano namus atkeliavo labai daug skanių naminių obuolių iš daržo! O ką tai rieškia? Rudeninius receptus! 

Tikrai, ne vien moliūgai man primena rudenį, bet ir obuoliai. Su obuoliais galima tiek daug pagaminti. Jie tinka ne vien desertams, bet ir kitiems patiekalams. Taigi, sėdi obuoliukai ant mano virtuvės stalo ir laukia, kada bus panaudoti. 

Savaitgalį sugalvojau pasigaminti kažką prie kavos ir pagalvojau, kad jau labai seniai kepiau keksiukus. Ogi juos taip smagu kepti! Jie gavosi tokie minkštučiai ir saldžiarūgščiai, o viršus su traškia cinamono ir cukraus kepurėle. Šie keksiukai yra rudens BŪTINYBĖ!




Reikės:

Tešlai:
  • 300g obuolių;
  • 240g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 120g sviesto;
  • 200g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • druskos pagal skonį.
Trupiniams:
  • 60g rudojo cukraus;
  • šaukšto miltų;
  • šaukšto sviesto;
  • cinamono pagal skonį.

Obuolius nuskusti, pašalinti sėklalizdžius ir susmulkinti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti druska. Sviestą ištrinti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą ir išmaišyti. Abi mases sumaišyti. Tuomet suberti obuolius ir dar kartą išmaišyti. Gautą masę dėti į keksiukų formeles.
Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišyti. Tada minkyti tešlą, kol išeis trupiniai. Jais apibarstyti keksiukus ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

You May Also Like

4 komentarai (-ų)