Šokoladiniai putėsiai su avietėmis
Labai mėgstu prancūziškus desertus. Ne vien dėl jų išradingumo ir gaminimo meno, bet ir dėl patiekimo. Desertai atrodo viliojančiai skaniai, kaip iš rojaus. Taigi, aš taip pat stengiuosi patiekti savo desertus kuo gražiau ir skaniau. Mano nuomone, desertų ir visų patiekalų išvaizda lemia daug ką. Taigi pirmiausia pamačius patiekalą mes įvertiname, kaip jis atrodo ir tik tada nusprendžiame, ar jis bus skanus. Bet sakoma, kad išvaizda nėra svarbiausia. Kalbant apie žmones - taip, bet desertams aš taikau išimtis :D
Taigi, visada yra kur tobulėti. Todėl ir nusprendžiau pažaisti su skirtingais užpilais, indais, kad desertas gražiai susikomponuotų lekštėje. Ar man pavyko?
- 50g juodojo šokolado;
- 150g pieninio šokolado;
- 50ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- arbatinio šaukštelio cukraus;
- šlakelio romo;
- 150ml riebios grietinėlės;
- pusės stiklinės aviečių.
Dubenėlį įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydama kaitinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi ir įmaišykite į pravėsusią šokolado masę.
Baltymus suplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Galite įpilti šlakelį romo.
Atskirame dubenyje gerai suplakite grietinėlę, sudėkite į šokolado masę ir atsargiai išmaišykite. Sukrėskite putėsius į plačias taures arba nedidelius keraminius indelius ir pastatykite šaltai mažiausiai 8 val. Prieš patiekdama ant viršaus uždėkite aviečių.
0 komentarai (-ų)