Obuolių ir riešutų pyragas
Kaip ir kažkada minėjau, obuolių pyragų niekada nebus per daug! O ypač, kai yra dar tiek daug neišbandytų receptų. O būtent šį pyragą labai seniai buvau užsislėpusi viename sąsiuvinyje ir vis laukiau progos jį iškepti. Ir ta proga apsilankė, kai namuose įkalino labai rudeniškas lietus, o ant stalo stovėjo be galo daug skanių saldžiarūgščių obuolių. Tik šaukte šaukiasi mintys apsigaubti šiltu pledu, pasiimti knygą, puodelį karšto gėrimo ir gabaliuką pyrago. Galiu drąsiai teigti, kad šis obuolių pyragas yra vienas iš skaniausių naminių pyragų, kurį esu gaminusi ir ragavusi. Būtinai įsirašykite į receptų knygelę!
Reikės:
- 300g miltų;
- 300g rudojo cukraus;
- 4 obuolių;
- 100g pekaninių karijų;
- 3 kiaušinių;
- 200ml aliejaus;
- šaukštelio vanilinio cukraus;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- šaukšto kakavos miltelių;
- pusės šaukštelio cinamono;
- šaukšto miltelinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 100g migdolų drožlių.
Įkaitintoje orkaitėje trumpai paskrudinkite pekanines karijas, vėliau jas susmulkinkite.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kakavos miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite susmulkintus obuolius, miltelinį cukrų, cinamoną ir riešutus, įberkite šaukštelį miltų.
Atskirame inde suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, įmaišykite aliejų. Supilkite mišinį į miltus, gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą sukrėskite obuolių ir riešutų masę.
Sukrėskite tešlą į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite ir ant viršaus berkite migdolų drožles. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą. Atvėsinkite.
0 komentarai (-ų)