Teikia „Blogger“.

Avižiniai sausainiai su obuoliais

by - 07:19




Kalėdinis laikotarpis man visada išliks sausainių kepimo metas. Tačiau asmeniškai, labiau už sausainius mėgstu gaminti paprastus pyragus, keksiukus, desertus stiklinėse, todėl kartais sunku prisiruošti juos gaminti. Norisi atrasti vis unikalesnių ir malonių gomūriui receptų, nes mano manymu, namuose kepti sausainiai yra viena iš nuostabiausių dovanų, tad skaniais sausainiais reikia su visais dalintis!

Visada norėjau išsikepti avižinių sausainių, kadangi kepykloje ar parduotuvėje parduodami avižiniai sausainiai man labai skanūs! Na, o atradus dar skanesnių naminių sausainių receptą nebesinori net ir pirkti sausainius pakeliuose. Šie avižiniai sausainiai su obuoliais šiek tiek primena rudenį, tačiau taip pat ir žvarbius žiemos vakarus, todėl prie puodelio karštos arbatos, šie sausainiai labai sušildys ir pamalonins!




Reikės:

  • 120g avižinių dribsnių;
  • 2 obuolių;
  • 130g sviesto;
  • 130g rudojo cukraus;
  • kiaušinio;
  • 120g miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vieną susmulkintą obuolį ir gerai išmaišykite. Iš gautos tešlos formuokite sausainius. Ant kiekvieno uždėkite po obuolio griežinėlį. Kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)