Šventinės žvaiždutės
Reikės:
- 160g miltų;
- 130g migdolų miltų;
- 115g sviesto;
- kiaušinio;
- šaukštelio malto cinamono;
- 140g cukraus;
- 2 šaukštų tamsaus romo;
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 0,5 puodelio mėgstamo džemo (naudojau vyšnių);
- žiupsnelio druskos;
- miltelinio cukraus papuošti.
Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, cinamoną ir druską. Minkštą sviestą su cukrumi išsukite elektriniu plaktuvu iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir plakite apie minutę. Supilkite romą, vanilės ekstraktą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir padalykite tešlą per pusę. Ją dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, 2 skardas išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite abi tešlas: vienoje išspauskite žvaigždes, kitoje išspauskite tokias pačias žvaigždes, tačiau jų viduryje išspauskite dar mažesnes žvaigždeles arba mažus apskritimus. Abi skardas šaukite į orkaitę ir sausainius kepkite apie 11-13 minučių.
Iškepusius sausainius atvėsinkite. Ant žvaigždžių be skylučių plokščiosios pusės dėkite po šaukštelį džemo ir prispauskite žvaigždele su skylute centre. Visus sausainius apibarstykite milteliniu cukrumi.
0 komentarai (-ų)