Teikia „Blogger“.

Migdoliniai keksiukai

by - 07:56




Ankstyvoji vasara visada labai sužadina norą pasidaryti arbatos valandėlę su artimaisiais. Visada kilo noras gyventi nuosavame name, kuris turėtų didelį kiemą ir labai daug žalumos. O ypač pasibūti gryname ir saulėtame kieme šnekučiuojant su puodeliu arbatos ir kramsnojant naminius kepinius - svajonių svajonė. 

Taigi, jeigu galimybės leidžia pasidaryti tokią pertraukėlę sode ar kieme prie namų - pirmyn į virtuvę išsikepti keksiukų! Labai mieli, žaismingi ir tirpstantys burnoje - būtent tokie yra šie lengvai paruošiami migdoliniai keksiukai.




Reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 30g miltelinio cukraus;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto;
  • 50g miltų;
  • 25g sviesto;
  • 50g maltų migdolų;
  • 40g cukraus;
  • kelių šaukštų migdolų drožlių;
  • 2 šaukštų klevų sirupo.

Maltus migdolus ir cukrų suberkite į dubenį. Ten pat įmuškite vieną kiaušinį, taip pat du kiaušinių trynius. Išsukite iki purumo.
Kai masė taps vientisa ir balkšva, įlašinkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Sviestą išlydykite, supilkite į miltus.
Atskirame dubenėlyje iki standumo išplakite du kiaušinių baltymus su milteliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite su cukraus, kiaušinių ir migdolų masėmis.
Tešlą krėskite į keksiukų krepšelius maždaug iki trečdalio, nes kepant keksiukai pakils. Juos kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Iškeptus keksiukus apliekite klevų sirupu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais migdolais.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)