Migdoliniai keksiukai
Taigi, jeigu galimybės leidžia pasidaryti tokią pertraukėlę sode ar kieme prie namų - pirmyn į virtuvę išsikepti keksiukų! Labai mieli, žaismingi ir tirpstantys burnoje - būtent tokie yra šie lengvai paruošiami migdoliniai keksiukai.
Reikės:
- 3 kiaušinių;
- 30g miltelinio cukraus;
- kelių lašų vanilės ekstrakto;
- 50g miltų;
- 25g sviesto;
- 50g maltų migdolų;
- 40g cukraus;
- kelių šaukštų migdolų drožlių;
- 2 šaukštų klevų sirupo.
Maltus migdolus ir cukrų suberkite į dubenį. Ten pat įmuškite vieną kiaušinį, taip pat du kiaušinių trynius. Išsukite iki purumo.
Kai masė taps vientisa ir balkšva, įlašinkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Sviestą išlydykite, supilkite į miltus.
Atskirame dubenėlyje iki standumo išplakite du kiaušinių baltymus su milteliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite su cukraus, kiaušinių ir migdolų masėmis.
Tešlą krėskite į keksiukų krepšelius maždaug iki trečdalio, nes kepant keksiukai pakils. Juos kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Iškeptus keksiukus apliekite klevų sirupu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais migdolais.
0 komentarai (-ų)