Teikia „Blogger“.

Šokoladinis tortas su puriu kremu

by - 01:23





Štai ir praėjo šv.Velykų savaitgalis, tačiau dabar, jau kelias dienas temperatūra lauke šoktelėjo ir priminė, kad toks šiltas ir švelnus pavasaris yra vienas iš gražiausių metų laikų. Puikus metas vaikščioti prie jūros, džiaugtis oru, dvelkiančiu pražydusiais augalais.

Pavasaris mano kalendoriuje - ne tik egzaminų, bet ir gimtadienių metas. O dažniausiai aš esu atsakinga už tortų gaminimą jubiliatams. Todėl kiekvienais metais tenka ieškoti naujų tortų receptų arba šiek tiek improvizuoti. Šiandien daliniuosi tradiciniu torto receptu. Šis desertas skirtas šokolado mylėtojams, tad jei Jūsų sukaktuvininkas dievina viską, pagamintą iš kakavos ir šokolado, jį nustebinkite šiuo tortuku! Visada primenu, juk rankų darbo tortai visada skanesni ir įspūdingesni, spindintys meile ir namų šiluma!





Reikės:

Tešlai:

  • 300g miltelinio cukraus;
  • 375ml pasukų;
  • 350ml stiprios kavos;
  • 3 kiaušinių;
  • 180ml aliejaus;
  • 4 šaukštų kakavos miltelių;
  • 100g juodojo šokolado;
  • 100g pieniško šokolado;
  • 375g miltų;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • migdolų esencijos.
Kremui:
  • 500g maskarponės;
  • 250ml plakamosios grietinėlės;
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 100g apelsinų cukrintinių/džiovintų ananasų;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • citrinos sulčių.
Papuošti:
  • stiklinės migdolų drožlių.

Paruoškite tešlą torto biskvitams: juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir išlydykite garų vonelėje. Užplikytą kavą atvėsinkite, į ją įvarvinkite šiek tiek migdolų esencijos.
Dideliame inde pasukas iki vientisumo išplakite su milteliniu cukrumi, kiaušiniais, aliejumi ir vaniliniu cukrumi. 
Lydytą šokoladą ir kavą supilkite į pasukų masę ir gerai išplakite. Berkite persijotus miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Tešlą sukrėskite į apvalią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. 
Iškepusį torto pagringą atvėsinkite. Išilgai perpjaukite į tris lygias dalis. 
Paruoškite torto kremą: maskarponę su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite su citrinos sultimis. Pamažu įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę, suberkite cukrintinius. Kremo masė turi būti puri. Kremą apie valandą palaikykite šaldytuve.
Atvėsusiu kremu storai pertepkite torto lakštus, šiek tiek paspauskite, kad sukibtų. Torto viršų gausiai apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis. Tortą maždaug 4-5 valandas laikykite šaldytuve.



Pasidalinsiu dar vieno kremo receptu, jei norėtųsi kiek kitokio įdaro. Šis kremas lengvai pagaminamas per kelias minutes, o tokiu juo galite pertepti ne tik tortą ar pyragą, bet ir įdaryti pyragaičius.

Rikotos ir varškės sūrelio kremas:
250g rikotos ir 250g tepamojo varškės sūrelio išsukite su 4 šaukštais cukraus ir 5 šaukštais iki standžių putų išplaktos grietinėlės. Pagal skonį pagardinkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, nutarkuotos citrinos žievelėmis, aguonomis arba džiovintais vaisiais. Paruoštą įdarą kelims valandas palaikykite šaldytuve.


 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)