Teikia „Blogger“.

Braškių tiramisu

by - 15:02




Šiandieną supratau, kad ruduo jau visai ne už kalnų. Lauke lyja, o tai ir primena rugsėjo pirmąją. Greitai švęsiu ir ,,neišpasakytąjį" gimtadienį ir jau vėl ateis laikas grįžti į mokyklą. Esu keistas žmogus, kad taip entuziastingai laukiu rugsėjo: naujos pažintys, nauja veikla, naujas gyvenimas. Ir kur taip greitai lekia laikas?

Kai lauke lyja ir dundulis užriaumoja visada norisi palįsti po antklode ir žiūrėti video iš "YouTube'ės". Bet planai pasikeitė - išvažiavau į Klaipėdą matuotis naujosios uniformos. ,,Gerų likusių atostogų ir gražių mokslo metų" palinkėjo man siuvėja. Kiek jau beliko - trys savaitės?

Manajame monotoniškame gyvenime yra daug tokių dienų, kai praleidi penkias valandas galvodama apie ateitį, ir kaip būtų gerai nuvažiuoti į Japoniją su draugais, kurie tau net ir nepaskambino šią vasarą, nors ir smalsiai dirsdelėdavai į kiekvieną skambutį. ,,Nupirk maskarponės ir braškių - darysiu desertą" paliepdavau mamai telefonu, nes pati aptingau ir nesikėliau iš lovos. Taip, manajame gyvenime yra dienų, kai nesinori daryti jokio pyrago ar deserto, bet žinai, kad vis dėlto kažkoks individas skaito tavąjį tinklaraštį ir laukia receptų su gražiais paveikslėliais. 

Kaip ne keista rytojus buvo šviesus, karštas ir saulėtas. Minutėlei pažvelgiau į žydrą dangų ir atsikvošėjau - vasara dar nesibaigė. Nors kelios savaitės yra mažai jas reikia išnaudoti. Per trumpą laiką gali įvykti tiek daug gražių dalykų. Net pažiūrėkit, kokios gražius kadrus pagavau. Gyvenime reikia džiaugtis mažais dalykais...
Nors ir žinau, kad ,,Miss Baklažan" dar neskaito tiek daug žmonių, esu įsitikinus, kad ne veltui išvariau savąjį tinginį ir paruošiau šį įdomų receptą. Dar kartelį pristatau tiramisu variaciją - braškių tiramisu!




Reikės:
  • 400g braškių;
  • 100ml sirupo (naudojau medaus skonio sirupą);
  • 100ml vandens;
  • 300g maskarponės;
  • 100g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • saujos pistacijų ar kitų riešutų (naudojau migdolus).

Pirmas sluoksnis: vandenį, trintas braškes, sirupą pusvalandį virkite ant mažos ugnies. Atvėsinkite.
Antras sluoksnis: sudėkite plakikliu išsuktą maskarponę, įmaišykite su cukrumi išplaktus kiaušinių baltymus.
Į stiklinę sluoksnius pilkite pakaitomis. Puoškite braškėmis ir kapotomis pistacijomis ar kitais riešutais.


Mėgaukitės ir bandykite šį receptą, kol dar nepasibaigė šviežių ir saldžių braškių derlius!

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Mm kaip norėčiau dabar bent braškės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo labai skaniai! Tik gaila, kad jau braškių nebėra :/


    http://glowingwish.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mhh kaip skaniai atrodo, tikrai reikes isbandyti :) http://aureliabu.blogspot.se/

    AtsakytiPanaikinti