Teikia „Blogger“.

Šokoladiniai keksiukai

by - 01:33





Laukiau visą savaitę, kada būsiu laisva, nes labai norėjau aprašyti savo kasdienes mintis ir receptus. Tai jau po truputį tampa įpročiu, tinklaraštininkės įpročiu.

Nesakau, kad rašymas tinklaraštyje yra blogas įprotis, tiesiog manęs laukia eilės neperskaitytų knygų, o rugsėjis jau ne už kalnų. Vakar būdama Akropolio Maximoje net nustebau, kiek vaikų jau perka sąsiuvinius ir mokyklines priemones, stumdosi eilėse, kas greičiau pagriebs tą ,,mėlyną liniuotę". Prisimenu kaip aš, būdama pradinukė, visada laukdavau paskutinės dienos, ir pirkdavau viską, kas pasitaikydavo. Šiais metais nežadu išlaidauti ir pirkti: spinta pilna naujų sąsiuvinių, kuriuos pirkau būdama pradinėse klasėse, norėdama užrašyti įvairiausias idėjas ir ateities planus. Vieną jau įgyvendinau - pagaliau rašau tinklaraštį.

Taigi norėjau pasakyti, jeigu sieksite savųjų užsibrėžtų tikslų, juos tikrai pasieksite. Dabar toks metas, kai aplink vien stresas ir tiki, kad nespėsi užbaigti darbų iki rugsėjo. Visi šį stresą patiria, todėl ir siūlau minutėlei atsipūsti nuo darbų. Nuvažiuokite kur nors už miesto, tyliai pamiegokite po ąžuolu ir bent dienai pamirškite darbus. Vėliau pradėkite nuo paprastumo ir nuo pradžios, todėl ir siūlau pasigaminti šių lengvų ir gardžių šokoladinių keksiukų visai šeimai! 



Reikės:
  • 100g sviesto;
  • 100g juodojo šokolado;
  • šaukšto tirpios kavos;
  • 4 kiaušinių;
  • 80g rudojo cukraus;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 120g miltų;
  • šaukšto maltų lazdynų riešutų.

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios masės.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą su tarkuotu sviestu, išlydykite virš garų ir atvėsinkite. Atvėsintą šokolado masę įmaišykite į kiaušinių plakinį, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus ir per sietelį persijotus miltus, tirpią kavą, riešutus ir viską išsukite.
Paruoštą tešlą išskirstykite į keksiukų formeles.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.


Būkite drąsios: keksiukus gausiai aptepkite bet kokiu saldžiu kremu ir mėgaukitės paskutinėmis vasaros akimirkomis...

You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Sveiki! :) kviečiu užsukti į naujai susikūrusį tinklaraštį! :) Ačiū! http://lafille-verte.blogspot.com/?m=1

    AtsakytiPanaikinti