Teikia „Blogger“.

Bananinė duona

by - 13:04







Ir nelauktai atėjo ruduo, ir tuoj ateis žiema...

Tikrai, senai besilankiau savame atokiame tinklaraštyje. Žadėjau daug receptų, kiekvieną savaitę, kalnus saldumynų. Na nauji mokslo metai daro savo. Kalnai namų darbų, sunkios temos, atsiskaitymai ir dar net nepraėjo ruduo. Kai iš chemijos gauni ketvertą ir koks jau iš tavęs kepėjas! Ne pasaulio pabaiga tie mokslai, svarbiausia, turiu nuostabią vietą pailsėti. 

Tikiuosi iki Kalėdų mūsų ratelis išsiplės, nes pažadu daug šventiškų receptų ir geros nuotaikos. O Helouvyno belaukiant sugalvojau įkelti lengvą receptuką - bananinę duoną. 
O ar jūs švenčiate Helouvyną? Mano manymu, tai labai smagi ir širdžiai miela šventė, o pagyvenusi už Atlanto tai pati ir pajaučiau. Eidama gatve tyrinėjau žmonių išradingumą, gi visi kostiumai buvo tokie skirtingi ir unikalūs! Labai stebino ir saldumynų įvairovė - karameliniai obuoliai, meduoliai, popkornai su karamele...Mmmmm, kaip bėga seilės! Džiugu, kad po truputį ši šventė rutuliuojasi į Lietuvą. Tikiuosi po dešimties metų pamatyti daugiau persirengėlių.

Truputėlis istorijos apie bananinę duoną:
Bananų duona pirmą kartą atsirado Amerikos šeimininkių receptų knygose 1930 m.  kai pradėta populiarinti kepimo miltelius ir kepimo sodą.
Nacionalinė bananų duonos diena yra vasario 23. Bananai pasirodė JAV 1870 m. Prireikė šiek tiek laiko, kad bananai būtų naudojami desertuose. Tikrasis bananų duonos receptas buvo leidžiamas receptų knygose Didžiosios despresijos laikotarpiu, kada išradingosios šeimininkės nenorėjo išmesti pernokusių bananų, nes jie vis dar buvo brangus daiktas įsigyti.

Jei nesinorite daug laiko praleisti prie puodų, būtinai išmėginkite pagaminti bananinę duoną. Atrodo toks paprastas receptas, o šiuo nuostabiu skoniu galite pasidalinti su visais: šeima, draugais ir netgi Helouvyno persirengėliais. Ir netgi sakoma: "Paprasti dalykai yra nepaprasti".




Reikės:
  • 500g miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 250g sviesto;
  • 180g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 didelių bananų.

Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame inde sumaišykite rudajį cukrų ir sviestą.
Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute. Bananų tyrelę bei kiaušinius įmaišykite į sviestą su cukrumi ir viską išsukite. Paruoštą bananų ir sviesto mišinį supilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Kekso formą išklokite kepimo popieriumi arba saikingai patepkite riebalais. Kepkite 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-65 min.
Išjungusi orkaitę, duoną joje palaikykite dar 15 min.


Skaniausia su pienu ir medumi šiltam rudens vakarui namuose!

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Seilės tysta. Nemeluoju.:/ Niekada nesu kepusi bananinės duonos, vienintelė mano pažintis su ja - barake vogdavau iš draugės :D
    Neapleisk savo tinklaraščio, labai laukiu vis naujų tavo postų. Patinka man kaip ir ką tu rašai.:> Žinai, rytais turiu tradiciją paskaitinėti, kas ką gero parašė ir va, vis trūksta tų "įdomybių". Ačiū už šiandienos įrašą! :)

    Jeigu tau įdomu, kas aš tokia, laukiu užsukant: http://akvedukas.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Jums, už tokius mielus ir gražius žodžius. Tikrai nesitikėjau, kad kažkas skaitys mano tinklaraštį. Tikrai neapleisiu jo, jau šiandien vėl eisiu kepti ir viską aprašysiu :)
      P.S. Išsikepk bananų duonos. Tikrai lengva ir žiauriai skanu :D

      Panaikinti
  2. Mmm.. Aš labai mėgstu bananų duoną. Kelis kartu teko kepti, tai skonis tikrai pasakiškas :) ir nėra taip sunku pasigaminti.
    ___
    http://inmyflowoflife.blogspot.co.uk/

    AtsakytiPanaikinti