Blynai su varške
Jaučiuosi puikiai artėjant prie pirmojo pusmečio mokykloje pabaigos. Už visą laiką praleistą prie knygų, už visus projektus reikia save ir palepinti. Ne kaip kitaip, o blynais!
Nėra geresnio jausmo, kai atsikeli ryte, pasižiūri pro langą ir pagalvoji, kad vasara nenuvaldomai artėja. Taip pat ryte kepamų blynų kvapas primena artėjančias Užgavėnes ir "žydukus". Gyvenimas juda į priekį ir nekantrauju, ką jis atneš mokslų metų pabaigoje. Na o dabar, skubėkit pasilepinti blynais su varške! Juos valgiau ir su savo gaminta uogiene, tad buvo 100 kartų skaniau!
Reikės:
- 100g riebios varškės;
- 300g miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- 30g rudojo cukraus;
- 20g sviesto;
- kiaušinio;
- 360ml pieno;
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- aliejaus kepti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Sviestą išlydyti, sumaišyti su kiaušinio plakiniu, pienu ir vanilės ekstraktu. Abi mases sumaišyti. Paskui sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Blynus kepti ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su mėgstama uogiene.
0 komentarai (-ų)