Varškės spurgos su obuoliais
Kai nuo Naujųjų Metų pradėjau maitintis sveikai, į šalį atidėjau savo pamėgtus saldumynus. Žinoma, tai labai sunkus procesas, kai jų suvalgydavau labai daug. Bet niekada neatsisakyčiau taip mėgstamų vaikystės spurgų.
Šį nostalgiją sukeliantį receptą sugalvojau patobulinti - įdėjau obuolių. Ir žinoma, receptas pasiteisino. Labai mėgstu, kai desertai būna kartu ir saldūs, ir rūgštūs. To ir pasiekiau pamindama šias spurgytes. Taigi, jei vieną dieną norite užmiršti visas dietas, prisijunkite prie manęs ir išbandykite šį receptą! :)
Reikės:
- 200g varškės;
- obuolio;
- kiaušinio;
- 100g cukraus;
- šaukšto vanilinio cukraus;
- 150g miltų;
- 1/3 šaukštelio kepimo miltelių;
- miltelinio cukraus papuošti;
- alyvuogių aliejaus kepti;
- druskos pagal skonį.
Obuolį nuskusti, išimti sėklalizdį ir sutarkuoti. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus, kepimo miltelius, obuolius, pagardinti druska ir formuoti rutuliukus. Spurgas virti ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Tada dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.
Skaniausios, kol karštos!
0 komentarai (-ų)