Teikia „Blogger“.

Minkštas pyragas su mandarinais

by - 09:32




Taigi mielieji, jau 2015-ieji metai! Negaliu patikėti, kad taip greitai bėga metai. Tebūnie jie šviesūs, prasmingi ir labai labai saldūs!

Pradedu pirmąjį šių metų įrašą nuo mandarinų ir Naujųjų Metų. Šis vaisius ir Naujieji labai rišasi tarpusavyje. Per Naujus Metus suvalgiau kone "toną" mandarinų ir išgėriau šampano už senus metus. Na taip, sunku įsivažiuoti į savąją rūtiną po Naujųjų, ypač kai Lietuvoje įvestas euras, kalendoriuose rašoma "2015". Pirmosiomis dienomis buvo gana sunku ne tik su finansais, naujovėmis ,bet ir su skrandžiu - "užsikišo" vargšelis po švenčių. Koks vaistas nuo sutrikusio virškinimo? Pyragas su mandarinais!

Taip, šis minkštutis pyragėlis buvo mano "vaistas" po smagios šventės. Prie puodelio arbatos nusiraminau, apgalvojau senus, prabėgusius metus ir pagaminau šį pyragą su iš po švenčių palikusiais mandarinais. Tai lyg mano tradicinis naujos pradžios receptėlis "Panašus į obuolių pyragą, tik žiemos sezono!".






Reikės:
  • 300g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 200g sviesto;
  • 150ml pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 240g cukraus;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 8 mandarinų.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į gautą masę supilti ištirpintą sviestą ir pieną. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Gautą plakinį supilti į miltų bei pieno masę ir išmaišyti. Keturis mandarinus nulupti, išspausti sultis ir supilti į tešlą. Nuo likusių mandarinų nutarkuoti žieveles ir jas suberti į gautą masę. Mandarinus išskirstyti skiltelėmis ir taip pat įmaišyti į tešlą. Pyragą dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 40-50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galite patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.


You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Kaip skaniai atrodo !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus pyragas tik vietoj eilinių miltų naudojau ryžių miltus ir dar aguonų dėjau-tirpsta burnoje💕

    AtsakytiPanaikinti