Teikia „Blogger“.

Nevisai saldus rabarbarų tiramisas

by - 05:44




Vienas iš vasaros sezoninių vaisių/daržovių taip pat puikiai tinkantis desertams kaip ir braškės yra rabarbaras. Nors kai kuriems rabarbarai pasirodys labai įdomūs bei savotiški, kitiems jie primins vasaras praleistas pas močiutę. 

Šis desertas yra kiek kitoks, specialiai skirtas toms, kurios mažina cukraus kiekį ir galbūt laikosi dietos. Šis tiramisu yra nevisai saldus, bet pilnas naudingų medžiagų bei labai skanus! Jis patiko ne visiems, taigi aš jį vadinu "gurmanišku desertu". Bet ir dietininkai laisvai gali sau leisti pasimėgauti šiuo desertu!







Reikės:
  • 500g rabarbarų;
  • 5 šaukštų vanilinio cukraus;
  • 100g biskvitinių sausainių;
  • 2 šaukštų miltelinio cukraus;
  • 250g maskarponės;
  • 300g natūralaus jogurto.

Rabarbarus nulupti, supjaustyti 5cm gabalėliais, suberti į kepimo indą, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir kepti apie 25 min. orakitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Paskui palikti atvėsti.
Sausainius sutrupinti, apibarstyti milteliniu cukrumi, sudėti į kepimo indą ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Paskui palikti atvėsti.
Maskarponę sumaišyti su jogurtu. Į desertinius indelius sluoksniais dėti sausainių, rabarbarų ir sūrio mases. Laikyti šaldytuve apie 10 min. 



You May Also Like

0 komentarai (-ų)