Teikia „Blogger“.

Sūrio pyragas

by - 08:54




Tikriausiai vienas iš labiausiai "pasisekusių" pyragų, kuriuos kepu kepu ir pabaigos nematau - sūrio pyragai. Pirmą kartą šio dieviško pyrago paragavau mažame italų šeimos restoranėlyje Kanadoje. Nieko panašaus nebuvau gyvenime ragavusi, bet taip ir išaušo nauja diena dar vienam atradimui. Tai tapo lyg ir savotiška tradicija: kiekvieną savaitgalį su mama aplankydavome šį restoraną ir gerdamos kavą būtinai užsisakydavome sūrio pyrago.

Net ir Lietuvoje šis pyragas tapo naujiena visai neseniai, prieš kelis metus. Iš JAV atkeliavęs sūrio pyragas savotiškai "prigijo" mažose kavinėse, kuriose galima nusipirkti kavos išsinešimui.

Na o man labai malonu girdėti, kaip visiems patinka sūrio pyragai, kuriuos aš labai mėgstu gaminti. Džiaugiuosi, kad šis desertas tapo mano firminiu patiekalu!

Bet tik neišsigąskite. Šis pyragas ir atrodo labai sunkiai paruošiamas, bet taip nėra! Tiesiog paruoši pyrago pagrindą, sudedi sūrio masę ant viršaus ir atsipūtęs kepi orkaitėje. Ir viskas! Netgi svečiai pirštus apsilaižys!

Truputis istorijos apie sūrio pyragą:
Sūrio pyragas buvo populiarus desertas jau senovės Graikijoje net iki romėnų užkariavimo. Anksčiausiai sūrio pyragą paminėjo graikų gydytojas Aegimus, kuris parašė knygą apie sūrio pyragų kepimo meną.
Seniausias išlikęs sūrio pyrago receptas buvo rastas anglų receptų knygoje "Forme of Cury" 1390 metais. Šefas Heston Blumenthal tvirtino, kad sūrio pyragas yra anglų išradimas.
Šiuolaikiniai sūrio pyragai, kurie yra nekepami ir pagaminti iš kreminio sūrio su trupiniu pagrindu yra amerikiečių išradimas, kuris labai skiriasi nuo anglų sūrio pyragų, kurie tradiciškai yra gaminami su džiovintais vaisiais ir prieskoniais, bei yra kepami orkaitėje.
Tekstas paimtas iš wikipedia.org







Reikės:
  • 200g sūrio „Philadelphia“;
  • 200g maskarponės;
  • 150g cukraus;
  • 200g sausainių „Gaidelis“;
  • 3 kiaušinių;
  • 50ml pieno;
  • 50g sviesto;
  • vanilės;
  • migdolų drožlių;
  • skysto šokolado.

Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su pienu ir ištirpintu sviestu, gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi, plonu sluoksniu paskirstykite masę ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Sūrį, maskarponę, cukrų, kiaušinius ir vanilę išplakite maišytuvu, gautą masę užpilkyte ant iškepto pagrindo ir valandą kepkite orkaitėje. Kad sustingtų, nakčiai palikite šaldytuve. Puoškite migdolų drožlėmis ir šokoladu.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)