Teikia „Blogger“.

Prancūziškas šokoladinis pyragas

by - 06:39




Kai lauke šviečia saulė ir kviečia mane prie jūros, negaliu tiesiog sedėti namuose ir nesidžiaugti tokia gražia diena. Bet kaip ir viskas pasaulyje turi savo pabaigą, taip ir diena tampa vakaru, o vakaras naktimi...

Vasarą esame pamėgę valgyti gaivius desertus ir vaisius. Bet kai ateina vakaras, mano manymu, pats gražiausias paros metas vasarą, laikas pasilepinti ir saldesniu desertu. Taigi, vakare, prie kūną šildančios arbatos pasigaminkite šio drėgno ir LABAI šokoladinio pyrago, kuris užtikrins saldžias akimirkas...





Reikės:
  • 300g juodojo šokolado;
  • 100g sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 100g miltų;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • miltelinio cukraus papuošti;
  • druskos pagal skonį.

Šokoladą sumaišyti su sviestu ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Tada suberti cukrų, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Pastaruosius supilti į gautą masę, pagardinti druska ir gerai išmaišyti. Paskui atsargiai supilti miltus, standžiai išplaktus baltymus, vanilės ekstraktą ir dar kartą išmaišyti. Pyragą dėti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.


Gražios vasaros!


You May Also Like

0 komentarai (-ų)