Teikia „Blogger“.

Ukrainietiškas aguonų pyragas

by - 12:51




Greitas patarimas visiems - niekad neatidėliokite Kalėdinio apsipirkinėjimo iki paskutinių savaičių! Šiais metais šią klaidą padariau ir aš. Prekybos centruose masiškai perkami visi daiktai ir jau įsibegėjo nuolaidų metas.

Spėjau pagriebti gana daug aguonų, nes žinau, kad artėja šventės ir man jų tikrai prireiks. Na štai, dar vienas aguoninis receptas Jūsų šventiniam stalui.





Reikės:

Pyragui:
  • 100g aguonų;
  • 270g miltų;
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 3 kiaušinių;
  • 300g cukraus;
  • 280g grietinės;
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • druskos pagal skonį.
Glaistui:
  • 100g cukraus;
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • 80ml citrinų sulčių;
  • 80ml vandens;
  • 80ml apelsinų sulčių;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • druskos, tarkuotos citrinos žievelės pagal skonį.

Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, sudėti ant kepimo popieriaus ir laikyti per naktį. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti druska. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti. Tada sudėti grietinę, vanilės ekstraktą ir išmaišyti. Paskui supilti miltų mišinį, aguonas ir dar kartą išmaišyti. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 30-40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, kol apskrus. Tada palikti atvėsti.
Visus glaisto ingredientus, išskyrus kiaušinių trynius, sumaišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Kiaušinių trynius išplakti. Į gautą plakinį įpilti šiek tiek karšto glaisto, išmaišyti ir viską lėtai supilti į glaistą. Tada nuolatos maišant kaitinti ant silpnos ugnies dar apie 5 min. Pyragą patiekti apšlaksčius gautu glaistu.



You May Also Like

0 komentarai (-ų)