Teikia „Blogger“.

Kalėdiniai imbieriniai žmogeliukai

by - 11:37





Mano namuose jau tikrai kvepia Kalėdomis! Ir ne šiaip sau sakau: ne vien Kalėdiniai filmai, muzika, švieselės, eglutė bei girliandos, bet ir virtuvė pakvipo tais nepaprastais ir šildančiais prieskonių kvapais. 

Nors Klaipėdoje laikosi dar gana šiltas oras, šiandien pamačiau šlapdribą. Ne sniegą, o šlapdribą. Nors tai nebuvo labai panašu į sniegą, bet aš labai apsidžiaugiau. Pagaliau, sniegas!" - pagalvojau. Taip pat kalėdinę dvasią skleidžiu ir tarp draugų - vaišinu juos meduoliais, tarp namiškių - neslėpsiu, kad šiais metais jiems kepu meduolius jau ne pirmą kartą.

Esu girdėjusi ne vieną komentarą, kad šiuos sausainius yra labai sunku pagaminti. Paneigsiu šį argumentą, nes tai yra LABAI paprasta, smagu gaminti ir puošti ir, žinoma, labai labai skanu!

Truputis istorijos apie imbierinius žmogeliukus:
Imbieriniai sausainiai yra datuojami 15 amžiumi, o imbierinių žmogeliukų gamyba buvo praktikuojama 16 amžiuje. Pirmą kartą apie imbierinius žmogeliukų sausainius buvo rašoma karalienės Elžbietos I teismo dokumentuose. Jos rūmuose imbieriniai žmogeliukai buvo kepami svečiams. Taip jie simbolizuodavo kiekvieną svečią, kadangi visi buvo kuriami skirtingi.
Tekstas paimtas iš wikipedia.org

Būtinai pabandykite ir nepamirškite dekoruoti taip, kaip širdie geidžia!





Reikės:

Sausainiams:

  • 250g sviesto;
  • 500g kvietinių miltų;
  • 250g cukraus;
  • šaukšto vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 3-4 šaukštelių meduolių prieskonių (cinamono, imbiero, kardamono, muskato, kvapniųjų pipirų ir t.t.).
Glajui:
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 250g cukraus pudros;
  • citrinos sulčių (pagal skonį).

Sviestą sutarkuoti. Tada sumaišyti su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, prieskoniais ir kiaušiniais. Išminkyti tešlą ir laikyti šaldytuve apie 1 val. Paskui iškočioti ir išspausti norimos formos sausainius. Tada dėti į kepimo indą ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Leiskite sausainiams atvėsti.
Išplakite visus glajui skirtus ingredientus. Plakite iki tirštos masės, tada supilkite į švirkštą, skirtą dekoravimui, ir dekoruokite sausainius. 

Taip pat sausainius galima papuošti šokoladu, riešutais ir pabarstukais!



You May Also Like

0 komentarai (-ų)