Teikia „Blogger“.

Tinginys su karamele ir riešutais

by - 08:17




Na štai prašvilpė didžiosios metų šventės! Žinoma, tai yra truputį skaudu, nes šioms dienoms ruošiamės visus metus. Kūčias bei šv.Kalėdas švenčiau su šeima kaip ir kiekvienais metais. Man tai yra šeimos šventė, ypač kai visi gyvename atskirai. Tai nuostabiausios ir labiausiai lauktos dienos metuose, todėl ir stengiausi jas papuošti švelnumu, gerumu bei, žinoma, skanumynais! Kepiau Nutella pyragą, kuris išties buvo labai labai gardus. Panašus į brownie, bet būtent toks ir turi būti kalėdinis pyragas. Ko kelių dienų iškeliavau į Amsterdamą, kuris paliko nerealų įspūdį! Net nesitikėjau tokio žmonių šiltumo, o ir orai labai geri pasitaikė. Manau, kad kelionės švenčių metu yra naudingas dalykas. Susipažinimas su skirtinga kultūra, patiekalų ragavimas, apsipirkinėjimas - viskas buvo nuostabu. O kaip Jūs praleidote šv. Kalėdas?

Taip pat sulaukėme ir žiemos. Tikros žiemos. Lauke net rankas galima nušalti, bet vis dėlto aš myliu tokį orą. Stingdantį, kvepiantį šviežumu kaip ir nauji metai. Sulaukėme 2016-ųjų! Nežinia, kur pradingo 2015-ieji, bet nauji metai visada kelia smalsumą ir yra geresni už buvusius metus. Nemėgstu švęsti Naujųjų metų, tad, kaip ir kiekvienais metais, švenčiau su šeima. Buvo smagu, nes žaidėme žaidimus, dalinomės kelionės įspūdžiais.

Tikiuosi, kad nauji metai ne tik man, bet ir Jums visoms bus labai smagūs ir nesukels neigiamų emocijų. Dabar lauksime šv.Vėlykų ir žinoma - VASAROS!




Reikės:

  • 360g sausainių;
  • 130g sviesto;
  • 400g sutirštinto karamelizuoto pieno "Rududu";
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 100g migdolų;
  • 100g lazdyno riešutų;
  • 50g graikinių riešutų.

Sausainius sulaužykite.
Sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu pieną ir sviestą išsukite. Įmaišykite vanilinį cukrų.
Riešutus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Į karamelinę masę suberkite paruoštus riešutus ir sulaužytus sausainius. Gerai išmaišykite.

Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį (aš susukau į maistinę plėvelę, suformavau saliamį). 
Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)