Teikia „Blogger“.

Gardūs riestainiai

by - 07:05





Pagaliau prisėdau, po ilgos darbo savaitės, prie savo tinklaraščio. Orkaitėje kepa bananų duona, namai kvepia ir sužadina norą tinklaraštį pagaliau atnaujinti. 

Šiandien noriu pasidalinti vaikystės receptu, kurį visi visi tikrai labai gerai žinome. Tai vienas iš lengviausiai paruošiamų skanėstų, bet man pats skaniausias - riestainiai! Ne bet kokie, o sviestiniai ir su cukrumi! Jie priemena vasarą, kai nusipirkdavau riestainį kepyklėlėje ir šaltos kavos kavinėje, ir su draugais eidavome pasivaikščioti. 

Pamaniau: "Kodėl gi neprisiminus vasaros ir neišbandžius išsikepti riestainių?"

Lengvai pagaminami, ne per saldžiausi ir labai labai gardūs. Tikrai bandysite dar ne kartą!






Reikės:

  • 250g sviesto;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 stiklinių miltų;
  • 5g kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 min. šaldytuve.
Iškočiokite, suraitykite riestainius ir 10-15 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!




You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Jau labai ilgą laiką seku tavo tinklaraštį ir galbūt vienintelis, bet didžiausias dalykas, kurį nori ar galėčiau tau pasaktyi yra AČIŪ. Būtent tavo dėka pradėjau gaminti ir vis dažniau stebinu save ir šeimos narius įdomiais receptais keksiukų, bandelių, sausainiukų. Tęsk ir neužmiršk šios veiklos! +++ bent jau mano nuomone, siūlyčiau bent šiek tiek atnaujinti dizainą, šis jau tikrai labai prisiėdė ir norėtųsi truputėlio naujovių :3

    http://lifewvicky.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai Jums dėkoju už tokius nuostabius žodžius! Džiugu, kad įsiliejote į šį nuotabų desertų pasaulį.
      Dėl tinklaraščio dizaino tai tikrai nutinku, kad jis jau kiek pabodęs, bet dėja, apie puslapių dizainą nieko nenutuokiu :D Pažadu - pasistengsiu kažką pakeisti!

      Panaikinti