Teikia „Blogger“.

Kakaviniai sausainiai

by - 06:57




Internete radau straipsnį apie šokoladą ir priklausomybę jam. Paskaičiau, nes tikrai esu didelė šokolado fanatikė. Pasirodo, jei norisi šokolado, reiškia, kad trūksta magnio. Taip pat patartina vartoti kakavą arba labai kartų šokoladą. Kadangi namuose turėjau labai daug kakavos, tad nusprendžiau, kad reikia ją pradėti naudoti.

Radau šį receptą sąsiuvinyje, kuriame jau seniai nebuvau užmetusi akį. Šie sausainiai labai paprastai pagaminami, jiems nereikia sviesto, kurio tuo metu ir neturėjau namuose, tad šis receptas buvo kaip tik šiai dienai. Pavadinčiau šį kepinį labiau sausainiai-pyragėliai, nes jie tokie minkštesni lyg pyragaičiai. Na, o jei Jums patinka kartesni desertai, šis Jus tikrai nustebins!






Reikės:

  • 100g kakavos;
  • 200g cukraus;
  • 120ml aliejaus;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
  • 240g miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 50g miltelinio cukraus;
  • druskos pagal skonį.

Kakavą sumaišyti su cukrumi ir aliejumi. Tada sudėti plaktus kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti druska. Abi mases sumaišyti ir uždengus laikyti kambario temperatūroje apie 4 val. Paskui šaukštu dėti tešlą ant kepimo indo, iškloto kepimo popieriumi. Tuomet sausainių viršų apibarstyti milteliniu cukrumi ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)