Teikia „Blogger“.

Spurgos su medumi

by - 07:03




Net nepastebėjau, kaip greitai į Lietuvą atkeliavo tendencijos iš Vakarų, t.y. Amerikos. Ypač didelę įtaką padarė Lietuvos restoranuose bei kavinėse. Kavos popieriniuose puodeliuose, smoothie kokteiliai, šaldytas jogurtas ir žinoma - spurgos!

Prisimenu, kai buvau dar tik pradinukė ir kaip grįžusi namo su mama kepdavome spurgas. Ne tokias su skylute, o apvalias su varške. Na, o dabar pirmą kartą pabandžiau pagaminti tas vadinamas amerikietiškas spurgas, kurias visada rodo per filmus. Taip pat norėjau pagaminti kažką panašaus į dar visai naujai atsidariusiai spurginei Klaipėdoje "Donut Tree" parduodamas spurgas, kadangi ten senai lankiausi. Bandymas tikrai neblogas!






Reikės:

  • 40g medaus;
  • 200ml pieno;
  • 70g cukraus;
  • 800g miltų;
  • 220g sviesto;
  • 20g sausų mielių;
  • 3 kiaušinių;
  • šokolado papuošti;
  • aliejaus virti;
  • druskos pagal skonį.

Pieną kaitinti ant silpnos ugnies apie 5 min. Tuomet nukelti nuo ugnies, įberti 2 šaukštus cukraus, pagardinti druska, išmaišyti ir palikti atvėsti. 
Miltus sumaišyti su tarkuotu sviestu, likusiu cukrumi ir išmaišyti. Viduryje padaryti duobutę, suberti mieles, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Tuomet abi mases sumaišyti, išminkyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir laikyti šiltai apie 45 min. 
Tešlą padalyti pusiau ir kiekvieną atskirai išminkyti. Tuomet iškočioti maždaug 1,2 cm storio lakštus, išspausti maždaug 8 cm apskritimus, mažesne formele išspausti apskritinmų vidurius ir virti ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus. Tada spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Medų išlydyti ir juo apšlakstyti spurgas. Patiekti apibarsčius šokolado drožlėmis.

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Kaaip gradžiai atrodo *o* Turbūt buvo labai skanu :D
    man reikėjo vieno blogo apie maistą/ receptus ir aš labai džiaugiuosi , kad radau būtent TAVO :D :)
    Turbūt pagaminsiu viską ką gaminsi Tu :))

    AtsakytiPanaikinti