Teikia „Blogger“.

Kukurūzų dribsnių lizdeliai

by - 07:29




Su praėjusiomis šv. Velykomis! Šiais metais Velykas praleidau veganiškai, bet artimųjų tikrai nepamiršau! Šiai šventei nusprendžiau nedaug ruoštis, desertui gaminau tik Velykinę bobą ir šiuos lizdelius.

Kukurūzinius lizdelius pastebėjau net prieš kelerius metus internete, bet nusprendžiau juos pasigaminti tik šiais metais. Jie atrodo itin originaliai, bet svarbiausia, jie buvo šių švenčių hitas! Visiems šie lizdeliai labai patiko, kai kurie manęs netgi prašė recepto. Tiesa ta, kad šis receptas labai paprastas ir šiuos lizdelius labai smagu gaminti su vaikais. Taip pat jie lyg šventinis akcentas papuošia stalą. Būtinai pagaminkite juos, net ir ne Velykiniu laikotarpiu!




Reikės:

  • 70g kukurūzų dribsnių;
  • 110g juodojo arba pieninio šokolado;
  • šaukšto klevų sirupo;
  • 25g sviesto;
  • spalvotų kiaušinio formos saldainiukų.

Šokoladą sutrupinkite , sudėkite į nedidelį metalinį indą, įstatykite jį ant puodo su karštu vandeniu. Maišydama kaitinkite, kol šokoladas ištirps, sudėkite sviestą, supilkite sirupą, dar šiek tiek pakaitinkite.
Supilkite tirpintą šokoladą ant kukurūzų dribsnių, gerai išmaišykite, kad visi dribsniai pasidengtų šokoladu.
Į sviestu pateptą keksiukų formą dėkite šaukštą dribsnių, švelniai paspauskite ir suformuokite lizdelį. Formą statykite į šaldytuvą. Prieš tiekdama išdėliokite lizdelius ant lėkštės, į vidurį įdėkite spalvotų kiaušinio formos saldainiukų.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)