Teikia „Blogger“.

Blynai su bananais ir klevų sirupu

by - 11:39





Pusryčiai - pati laukiamiausia dienos dalis! Ką gaminsiu pusryčiams galvoju net eidama miegoti. Kiekvienas turi savo mėgstamiausią pusryčių patiekalą, bet visi žino, kad būtent aš dievinu visada valgyti saldžiai. Be blynų pusryčių neįsivaizduoju!

Dažniausiai gaminu purius, didelius, amerikietiško stiliaus blynus. Mėgstu gardinti juos klevų sirupu, uogiene, kondensuotu pienu, o vasarą - šviežiomis uogomis. Šį kartą nusprendžiau pusryčiams pagaminti tradicinę, sočią blynų lėkštę su bananais, graikiniais riešutais ir klevų sirupu. O smagiausia dalis buvo fotografuoti, kadangi viskas atrodė taip dieviškai!





Reikės:

  • 140g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 3 šaukštų miltelinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 bananų;
  • 2 kiaušinių;
  • 25g sviesto;
  • 125ml pieno;
  • 100g graikinių riešutų;
  • klevų sirupo.

Miltus, kepimo miltelius, miltelinį cukrų ir druską persijokite į dubenį ir išmaišykite. Ten pat supilkite lydytą ir atvėsintą sviestą. Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių.
Riešutus nuplaukite, nusausinkite, sukapokite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. 
Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 
Įkaitinkite keptuvę ir samteliu formuokite didelius blynus. Iškepusius blynus į lėkštę dėkite vieną ant kito, apliekite klevų sirupu, užberkite riešutais ir papuoškite bananų griežinėliais.

You May Also Like

1 komentarai (-ų)